Szegény Mága Zoltán: trashvideókkal szórták tele Facebook-oldalát, a bankkártyáját is feltörték

Megosztás

Faszobrászkodást bemutató, állatos, főzős, kertészkedős vagy viccesnek szánt videók uralják egy ideje Szolnok díszpolgára, a szolnoki születésű, Liszt-díjas Mága Zoltán hivatalos Facebookját, az egymillió követővel rendelkező oldalon nyoma sincs a hegedűművész saját tartalmainak.

A nemrég Donald Trump elismerését is kiváltó Mága oldalát még nyáron törték fel, azóta árasztották el az oldalt hasonló trash videókkal. Az előadó Instagramon figyelmeztette rajongóit arra, hogy ne hozzá kössék a Facebook-oldalára posztolt szemetet, de Mága az Rtl.hu-nak azt mondta, közönsége nagy része továbbra sem sejti, hogy már nem ő áll a felület mögött. Ez látszik a kommentekből is, mert az értetlenkedők mellett simán vannak, akik továbbra is Mágához társítják a kiposztolt videókat.

Mága szerint nem csak az oldalát törték fel még június végén, hanem az oldalhoz rendelt céges bankkártyájáról is leemelték az összes pénzt.

Eddig azért hallgatott az ügyről, hogy ne akadályozza a folyamatban lévő nyomozást. Az előadó azért fordult a hatóságokhoz, mert hiába kért segítséget első körben a Facebook illetékeseitől, ott egyelőre válaszra sem méltatták az ügyben.

Nem sokkal a Facebook-oldal feltörése után Mága Youtube-csatornáját is meghekkelték, és az oldalt reklámokkal árasztották el. A Youtube-nál azonban gyorsan reagáltak és a hegedűművész pár napon belül visszakapta a csatorna feletti irányítást.

Mága Zoltán a Facebook-oldalát és a bankkártyáját érintő eset miatt feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz az ügyben. Mága Zoltán azóta két új Facebook-profilt is létrehozott, de ezekkel sem volt szerencséje, az egyik új oldalt például néhány saját videó kirakása után letiltotta a Facebook. Jelenleg a hivatalos Instagramján kommunikál rajongóival.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek